(untitled) (Magister, 2024)
Tento článek je součástí řešení interdisciplinárního výzkumného projektu. Jedním z jeho cílů bylo navrhnout a ověřit program pro stimulaci exekutivních funkcí prostřednictvím matematických úloh. Na začátku jsme charakterizovali exekutivní funkce jako strukturu, která se skládá z několika dimenzí. Proces učení žáků jsme se snažili pozvednout na kvalitativně vyšší úroveň prostřednictvím stimulace exekutivních funkcí. Článek popisuje naše (1) východiska při tvorbě stimulačního programu, (2) průběh intervence a (3) závěry, ke kterým jsme dospěli.