(untitled) (Magister, 2024)
Tento článek popisuje vzdělávání a profesní rozvoj učitelů mateřských škol v Polsku. Zabývá se současnou podobou vzdělávání studentů preprimární pedagogiky v Polsku a popisuje také řadu reforem a inovací, které vybudovaly cestu k současné podobě. První část se zabývá historickým kontextem vzdělávání učitelů mateřských škol a shrnuje jeho vývoj. Druhá část popisuje současnou podobu přípravného vzdělávání učitelů mateřských škol. Třetí část se zabývá profesním rozvojem učitelů a současnou podobou jejich kariérního systému, který byl v minulém školním roce reformován.