(untitled) (Magister, 2024)
Ve snaze o postupné zlepšování úrovně slovenského školství je nezbytné zohlednit poznatky z mezinárodního srovnání v oblasti vzdělávání. Autoři srovnávají obsah předškolního matematického vzdělávání na Slovensku a v Německu (Bavorsko) z hlediska rané matematické gramotnosti.Zaměřují se na oblasti rané matematické gramotnosti, které jsou zahrnuty do obsahu a cílů matematického vzdělávání v učebních plánech pro předškolní vzdělávání na Slovensku i v Bavorsku, a na to, jak jsou tyto oblasti rané matematické gramotnosti dále rozpracovány.