(untitled) (Magister, 2025)
Hudba je druh umění, který má jedinečný a přímý vliv na lidský život. Hudba je pro člověka nepostradatelným uměním, protože mu umožňuje utvářet si vlastní svět zážitků a emocí, které obohacují jeho život. Z těchto důvodů by se muzikoterapie měla využívat již v mateřské škole, a proto jsme v tomto textu probrali: podstatu směrů a oblastí muzikoterapie. Zaměřili jsme se také na cíle a úkoly muzikoterapie v mateřské škole a její klasifikaci a funkce.