(untitled) (Magister, 2024)
• Účelem tohoto článku je představit vstupní podklady pro grantový projekt. V těchto dnech je na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci řešen projekt (IGA_PdF_2015_007, vedoucím řešitelem je doc. prof. PaedDr. miluše Rašková, Ph.D.). v rámci projektu se zaměřujeme na:- zjištění způsobu začlenění problematiky puberty do stávajícího kurikula základního vzdělávání; • zjištění kognitivní a informační úrovně znalostí o pubertě u žáků základních škol prostřednictvím testování; •zjištění vzájemné komunikace o pubertě mezi žáky základních škol, jejich učiteli a rodinami prostřednictvím rozhovorů. příspěvek má dílčí charakter a vymezuje teoretický rámec problematiky puberty v kontextu s možnostmi vzdělávání. Text obsahuje také informace o výstupech tohoto výzkumného šetření, které reflektují poznatky a názory žáků na vzdělávání v této oblasti na úrovni základní školy.