Využití digitálních pomůcek a digitálních hraček v předškolním vzdělávání (Magister, 2025)
Příspěvek se zabývá využitím digitálních pomůcek a digitálních hraček v současném předškolním vzdělávání a nabídkou vzdělávacích kurzů či seminářů pořádaných pro učitelky mateřských škol, které jsou zaměřené na získávání digitálních kompetencí. Cílem výzkumného šetření je zjistit, jaké druhy digitálních pomůcek a digitálních hraček jsou využívány ve vzdělávání dětí předškolního věku v současných mateřských školách. Pozornost je věnována také názorům učitelek mateřských škol na výhody či nevýhody, které s sebou zařazování digitálních pomůcek a digitálních hraček do předškolního vzdělávání přináší. Výzkum má charakter kvantitativního šetření a výsledky obsahují nejen informace o využívání digitálních pomůcek v současném vzdělávání, ale také názory učitelek mateřských škol na aktuální situaci týkající se možností jejich dalšího vzdělávání v této oblasti.